zondag 6 mei 2012

simpele rok.

achterkant => elastiek vast genaaid +
stof zo goed mogelijk volgens patroon genaaid
Op het stoffenspektakel van de kringloopwinkel had ik een leuk geruit stofje gevonden, dat van licht naar donker ging (zie voor verduidelijking gewoon naar de foto's ;)) 'k Wou er meteen een rok mee maken, maar ik wou de ruiten ook volledig houden. 'k Heb er dan bovenaan gewoon een brede elastiek aan gezet. 't Was allemaal zeer snel klaar en 't is op't eerste zicht een leuke zomerse rok, MAAR jammer genoeg niet meteen de meest flatterende :s 'k Heb nog hetzelde stuk stof, hopelijk kan ik daar dan wel iets meer flatterend van maken...(Ideeën zijn welkom) 'k Heb wel meteen kunnen oefenen met elastiek aan stof te naaien!!
het niet zo flatterende resultaat...


8 gelijk verdeelde stukjes afspelden























'k Heb na lang getwijfel toch ,de ondertussen bestseller, "allemaal rokjes" van Mme Zsazsa aangeschaft. En omdat het een doe-boek was, kreeg ik ook nog eens 3,5€ korting, hoe geweldig is da?? 'k Ben zeker niet teleurgesteld, 'k heb het in zo goed als 1 ruk uitgelezen, het is dan ook een plezant boek om te lezen. Er staan veel goeie tips in, zeker voor een beginnend naaister als ik. 't Kriebelt alvast om een stapel rokjes te maken en'k heb al een hoop ideeën. Waarschijnlijk gaan Bjorn z'n nichtjes er ook aan moeten geloven...
 'k Ga me eerst nog een stapel blinde ritsen moeten aanschaffen en wegens gebrek aan blinderitsvoetje, ga'k het ook eerst gewoon proberen met m'n gewoon ritsvoetje, hier heb ik alvast gevonden hoe dat moet.



Met wandelbroek nog aan :s 
Ook heb ik ondertussen de wikkelshirt afgewerkt, gelukkig zonder nog meer problemen:

4 reacties:

  1. Leuk wikkelshirtje!

    Mijn nichtjes staan in dat rokjesboek ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja tof shirtje! Ik vind die rok ook nog wel ok hoor, misschien ietske korter maken in 't vervolg? En ik heb Allemaal Rokjes ook ondertussen! Volgens mij heeft heel blogland hem al ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Denk idd dat bijna heel blogland (en ver daarbuiten ook) hem heeft!!
      Misschien maak ik het rokje nog wel korter, kan goed zijn dat het dan idd draagbaarder wordt, thnx!!

      Verwijderen