donderdag 24 mei 2012

Muizenissen in den hof.

Stand van zaken in m'n moestuintje:

m'n dode struikboontjes :(
plastic fles zonder bodem, om de muizen, ratten, mollen uit
mijn moestuintje te jagen.
aangevreten kooltjes
De courgetten, gekregen van m'n lieve buurvrouw;
M'n struikboontjes zijn dood:( In eerste instantie dacht ik dat ze kapot gevroren waren, maar toen ik dichter bij ging kijken, zag ik dat 1 of ander diertje er een gang onder gegraven heeft. Nu weet ik niet of dat de dader is of dat de ijsheiligen de schuldigen zijn. Ik vermoed trouwens dat het 1 of andere muis of rat is dat deze holletjes graaft en ik hoop van harte dat het niet de woelrat is, want dan zouden onze fruitboompjes er ook wel eens aan kunnen zijn. Al gaat het vermoeden meer uit naar een muis, vooral door de grote of kleinte van de holletjes. Deze muis zou dan ook aan't snoepen zijn geweest van mijn kooltjes... Maar volgens de buurvrouw kunnen het ook vogels zijn die zich daar schuldig aan maken. Ik hoop in ieder geval dat m'n kooltjes het, ondanks de knabbeltjes uit de blaren, halen.

Nu heb ik maar enkele plastic flessen zonder bodem in gegraven, in de hoop dat de wind mij helpt om dit muisje/ratje uit mijn moestuin te jagen. Ze mogen van mij achter in de takkenhaag gaan wonen, jammer genoeg kunnen ze niet lezen en is een pijl zinloos. Ze mogen gerust meesnoepen van m'n groentjes, maar liefst niet alles!!

Onze lieve buurvrouw gaf me ook nog 3 pompoenplantjes en 2 cougettenplantjes en dankzij haar gaan we dit jaar ook veel selder mogen eten! Dank u wel!!

M'n komkommer heb ik ondertussen ook geplant. Hiervoor heb ik van een venster van m'n vroegere serre een klimrekje gemaakt... Gewoon kippengaas er rond gemaakt, een paaltje bij gezet bij de afsluiting en er tegen geplaatst.

Ook de stinkertjes en de Oostindische kers werden gezaaid. De stinkertjes in de buurt van de wortels om bodemaaltjes tegen te gaan en de Oostindische kers bij de appel-en perenboom om bladluizen e.d. tegen te gaan. Ook had ik nog enkele zonnebloemzaadjes, die ik tegen de draad aan de kant van de buren heb gezaaid.


m'n komkommerplantje,
met gerecycleerd klimrek.
Bjorn wou precies toch graag een tomaat buiten proberen en ajuinen wil hij ook nog, dus als ik daar nog plantgoed voor vind, komen die er ook nog samen met knoflook en eventueel prei (als ik dan toch bezig ben.) De knoflook zal ook sowieso in de buurt van de fruitboompjes geplant worden. De rest zie ik nog wel, maar't gaat waarschijnlijk ten koste van Bjorn z'n bloemenwei, ach ja, die moet maar ergens anders dan (had hij al maar moeten zaaien, neh.)


m'n zailingen beginnen mooi uit te komen :)

Een paar dagen geleden, was dit helemaal onkruidvrij.

Nu ja, onkruidvrij... Op m'n looppaadjes had ik het onkruid
een beetje laten staan en daar  trek ik het zo nu en dan eens uit,
als't echt te  groot wordt, mja, 'k wil de bodem een beetje
bedekt houden.


Nog een Yogi Tea wijaheid... 


0 reacties:

Een reactie posten