vrijdag 18 januari 2013

Een rok, een haaksel en een nieuwe stoffenwinkel.

Ik bestelde dit stofje bij Bambiblauw:Opties

En maakte er dit van:
Toen ik de stof thuis gestuurd kreeg, wist ik meteen dat het een rokje zou worden, maar hoe ging ik een rokje uit een lap stof van 110 x 100 cm krijgen? Wel, door een combinatie van een patroontje uit de rokkenspecial van Knip van vorig jaar en Zsazsa's A-lijn met paspel. De onderrok maakte ik uit een rood katoentje. Jammer genoeg hadden ze geen paspel in dezelfde kleur, dus maakte ik de paspel zelf met een rode biais en macramékoord, net zoals ik hier ook deed.

Ik kijk al uit naar de lente/zomer om dit rokje te kunnen dragen!!

Ik heb me trouwens voorgenomen om niet meer naar domme tv programma's te kijken, maar Bjorn doet dit wel graag en vindt het ook leuk als ik bij hem in de zetel zit. Oplossing: Ik ga een poging doen om dit jaar terug te breien en/of haken. Ik haalde alvast ons moeke hare voorraad "wol" en leerde mezelf terug haken. Hier m'n 2de probeersel (met het eerste hebben de katten gespeeld, tot onze Luka het te pakken kreeg en toen... was het kapot.)

Er is trouwens een nieuwe stoffenwinkel geopend hier in de buurt. Ik ging tijdens het openingsweekend eens een kijkje nemen en'k ga er zeker terug gaan. Eindelijk een stoffenwinkel met hippe stofjes!! En binnenkort starten ze ook met een webwinkel, helemaal geweldig, dan kan ik thuis al eens kijken en vervolgens naar ginder rijden!
't Was er met de opening super druk, waardoor het moeilijk was om rustig naar de stofjes te kijken en stofjes kiezen doe'k het liefst op m'n gemak.'k Heb er wel alvast enkele patronen van Colette aangeschaft die ik stiekem al lang wou. Helemaal blij!
http://www.hetstoffenhuis.be/


2 reacties:

 1. Ja nu dat ik zonder werk zit, vind ik het geen goed idee die nieuwe stoffenwinkel een bezoekje te brengen ;-) Maar zodra het kan, ga ik er naar toe ;-)
  Erg mooi rokje maakte je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die nieuwe winkel is idd niet goed voor de portemonnee! ;)

   Verwijderen