dinsdag 4 februari 2014

Koffertje.

Eind vorig jaar stelde iemand  uit de naailes op donderdag op facebook de vraag of iemand ervaring had met het maken van koffertje, net zoals die van Biefrul:


Iemand anders stelde voor om hiervoor een samen te komen. Nog iemand anders wist dat Noord-Limburg naait. En dat wel elke week op woensdag hier in't Pelterke in Overpelt. Geweldig toch, een naaiclub hier in't dorp!! 1 + 1 = 2, dus ze stelde voor om daar een keer heen te gaan om dat koffertje te maken en zo geschiede.
Ik zou uit mezelf nooit zo'n koffertje maken, 'k zou niet weten waar ik het voor kan gebruiken, maar naaiworkshops met deze meiden is gewoon plezant, dus'k besliste te gaan. En wees nu eerlijk, hoe leuk zien die koffertjes er eigenlijk uit?
Het buitenste stofje had ik nog liggen. Ooit gekocht in een webshop, weet niet meer welke. 'k Vond het een super leuk stofje, maar 't is wit, dus voor kleding is het dan uitgesloten, 'k sta nu eenmaal niet met wit. :) Dus dan gebruik ik het toch gewoon voor zoiets?! De binnenste stof en de rest van de fournituren haalde ik hier in de lokale fourniturenwinkel.

Deze handleiding werd vertaald. En die bewuste woensdag gingen we met z'n allen aan de slag. Ik denk dat niemand het koffertje die avond heeft af gekregen, maar'k heb er ondertussen wel al enkele prachtexemplaren zien verschijnen op facebook.


Omdat ze hier in de buurt geen jeffytex of iets vergelijkbaars hebben (of toch niet dat ik weet) heb ik me een stijve versteviging gekocht (die ze ook voor de klep in petten gebruiken volgens de mevrouw van de winkel). 't Doet z'n werk zeker wel, maar'k denk wel dat de jeffytex een fijner resultaat geeft.


't Was een leuk projectje voor tussendoor en't was vooral een leuke kennismaking met Noord-Limburg naait!!

8 reacties:

 1. Mooi mooi mooi! En wat een tip zeg; Noord Limburg naait! Allen daarheen. Ik kende dat nog niet, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k Vind het ook zonde dat dat niet algemeen geweten is. Je hoort overal op internet over die naaigroepjes, ik vond het altijd jammer dat er nog geen hier in de buurt was. Maar blijkbaar dus wel :) Met de naailes heb ik het jammer genoeg momenteel nog te druk, maar'k ga zo af en toe ook proberen te komen. 'k Zag dat jij je al elke week aanwezig gezet hebt, leuk!

   Verwijderen
 2. Leuk blogbericht! :D Mooi koffer is het geworden!!
  En wat een reclame voor de naaigroep, voor minder dat k zoveel ledenverzoeken kreeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is toch geen probleem van de reclame hoop ik??

   Verwijderen
 3. Heel mooie koffertje! Ik heb een vraagje: ik ben ook ermee bezig maar ik zou de vertaling goed kunnen gebruiken...Zou ik deze mogen vragen? Mijn mail: linda.kroos@outlook.com Alvast super bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de vertaling net ontvangen, hartelijk bedankt!!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Wat een prachtig koffertje! Maar ook ik zou veel hulp hebben aan de vertaling. Mag ik zo vrij zijn om ook deze vertaling te vragen? Mijn mailadres is sofie.de.cuyper.50@gmail.com


  Alvast bedankt,
  Vriendelijke groet,
  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig koffertje? zou het mogelijk zijn mij eveneens de vertaling te bezorgen? Merci!
  tinne_geerts@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen