zaterdag 29 december 2012

Een nieuwe job en een gasketel.

'k Heb een hele tijd niet creatief bezig kunnen zijn. Dit kwam omdat er hier thuis nog van alles gebeurd is en omdat ik druk bezig was met solliciteren.

Ik deed m'n werk op m'n vorige werk al een hele tijd niet graag meer, ook de afstand van en naar het werk begon door te wegen. Het enige dat nog leuk was, waren de collega's. Maar alleen toffe collega's waren voor mij niet voldoende, dus was ik tot de conclusie gekomen dat ik op zoek moest naar een nieuwe job. Doordat ik dit ook met mijn baas besproken had, ben ik ook ontslagen. Na mijn opzeg, hadden ze toch graag dat ik nog wat langer bleef, om de nieuwe collega op te leiden, dit heb ik dan ook gedaan, ik had toen toch nog geen zicht op een nieuwe job en werken vond ik toch nog altijd beter dan thuis zitten. Eind november is dan dit tijdelijke contract afgelopen en sindsdien zit ik thuis. De eerste weken vond ik nog moeilijk mijn draai en ook vond ik de drive niet om terug creatief bezig te zijn.

Ondertussen heb ik het goede nieuws gehad dat ik op 1 februari hier op de gemeente kan beginnen als deskundige ruimtelijke ordenning. Dit was om verschillende redenen de job, van alle jobs waarvoor ik gesolliciteerd heb, die ik het liefste wou!! Hoera, hoera! Nog een maand de tijd om nog veel creatiefs te doen, me voor de job voor te bereiden en hier in huis nog wat op te knappen.

Ik begon alvast te fantaseren over een restyling van mijn naaikamer. Momenteel staat er ook nog een fitnessbank van Bjorn, maar hij gaat toch liever uit fitnessen en gebruikt deze haast nooit, dus eis ik deze kamer helemaal op ;)

In mijn ontwerp heb ik de kasten nog niet volgeladen en ook nog geen kadertjes en dergelijk aan de muur gehangen... Maar dit is in grote lijnen de richting die ik uit wil. De werktafel wil ik maken uit 2 ladekasten van ikea die ik nog staan heb, deze ladekasten staan momenteel op onze 'dressing' en deze zitten vol met mijn t-shirts, dus ik moet eerst nog een kast ter vervanging vinden en dan kan ik aan de slag om deze werktafel te maken. De werktafel is bedoeld om mijn stof op te knippen, momenteel doe ik dat gewoon op de grond. ook kan hier mijn lockmachine staan en gebruikt worden. De witte tafel met ladeblok, mijn naaimachine, de zwarte bureaustoel en de printer, die staan er momenteel al, dat hoekje moet wel nog serieus opgefleurd worden, ik vermoed dat dit gaat gebeuren met kadertjes en potjes op de schapjes. Deze schapjes worden worden gemaakt van balken die bedoeld waren voor rond de schouw, maar deze zijn tot 2x toe verkeerd gezaagd in de winkel, grrrw.

Deze zomer zijn we ook begonnen met een gasleiding te leggen voor een nieuwe gasketel, ik heb verschillende weekends aan het schuppen geweest. Gelukkig was Bjorn zo slim geweest om de sleuf te laten graven, dus het was enkel dicht schuppen, maar dat was een hele klus. Ondertussen zitten we warm en kunnen we genieten van onze nieuwe gasketel en veel meer plaats in het chauffagekot.

Kameraden van ons hadden nog een berg zand over, omdat er bij ons nog een stukje moest opgehoogd worden, hebben we de graver nog eens laten komen om een deeltje van die berg zand tot hier te krijgen. Ik heb in november het gras langs het huis nog ingezaaid op goed geluk en ik heb er alle vertrouwen in, want door het zachte weer van de laatste dagen, begint het groen te zien.
Het groeiende gras en het deksel
van de mazoutput die kapot gereden is :s
Ondertussen hebben we ook een gemengde haag en bessenstruiken geplant. 
Gemengde haag
1 van de kruisbessen
Ik heb in de gietende regen (ah ja, heeft het de laatste dagen iets anders gedaan) bollen van voorjaarsbloeiers in de grond gestoken. Ook hebben we takken van schietwilgen in de grond gestoken om deze om te toveren tot knotwilgjes, hopelijk lukt dit...


1 reacties:

  1. Oh wat goed dat je een job hebt gevonden die je zo graag wou! Proficiat! Ik zit wat in dezelfde situatie binnenkort (morgen blog ik er over), dus altijd fijn om te lezen dat er nog zijn in die situatie :-)
    En wat een leuke plannen, een kamer helemaal voor jou alleen, zalig!

    BeantwoordenVerwijderen