woensdag 7 maart 2012

Gust en de kromme poot.

Zoals jullie hier kunnen lezen, had Gust zijn poot gebroken.

Na 1 maand moesten we op controle en is er nogmaals een foto genomen van zijn poot. Niet zo goed nieuws: Er zat een knik in... We moesten naar de specialist bellen die hem had geopereerd, maar die kon ons geruststellen, het was waarschijnlijk in de eerste dagen na de operatie gebeurd, want op de foto's leek er toch al terug botweefsel rond te groeien. Normaal zou onze Gust er geen last van hebben en zouden we het zo kunnen laten. 't Is niet ideaal, maar blijkbaar zou de natuur zo geweldig zijn, dat die poot binnen een paar jaar toch weer rechter zou komen. In het ergste geval zou de pin en/of het plaatje er later nog uitgenomen moeten worden, maar dat was enkel als het zou komen los zitten of indien onze Gust daar last van heeft.


Omdat we het zo zielig vonden om hem gans de dag in zijn bench te laten, lieten we hem er af en toe uit. Ik liep er dan zo'n beetje achter om zeker te zijn dat hij niet springde, maar Bjorn lette niet zo goed op, dus af en toe lukte het hem wel om ergens op te springen. Maar ergens af springen heeft hij nooit gedaan en dat was hetgeen we moesten vermijden volgens de dierenarts.
Het eerste wat hij gedaan had, toen hij uit de bench kwam na zijn operatie, was zich eens goed uitrekken en z'n nagels in de mat zetten, maar blijkbaar komt er dan toch heel wat kracht op die poot, dus hoogst waarschijnlijk heeft zijn kromme poot daar mee te maken...

Omdat we dat krabben en springen de maand erop toch moesten vermijden, mocht de arme schat nu niet meer uit zijn bench. Hij vond dat niet zo fijn, daarom hebben we geprobeerd hem bij ons te zetten in zijn eigenste kleine kattenbench en dat werkte goed. De kattenbench mee in de zetel en zo zat hij dan heel de avond te spinnen, lekker dicht bij ons.
In zijn grote bench kroop hij wel telkens tegen de tralies omhoog om dan naar beneden te springen. Dat kon ik toch niet aanzien, 'k had echt schrik dat hij z'n poot weer zou forceren en hij terug onder het mes zou moeten. Dus hebben we een doek in de bench gespannen, nu ja, hij klimt eigenlijk nog steeds tegen de tralies, maar kan zo niet meer springen, hij laat zich dan in't doek vallen en ligt daar dan maar een beetje in. Hij had toen dus zijn eigenste duplex!

Na 2 maanden benchrust zijn we dan op een 2de controle gegaan, alles leek goed aan elkaar gegroeid, dus onze Gust mag eindelijk uit de bench. Nu hebben we weer 2 katers die kattekwaad kunnen uithalen, waarvan eentje met een kromme poot, waardoor hij een beetje mankt, maar last heeft hij er niet van.


0 reacties:

Een reactie posten