dinsdag 29 juli 2014

Garenrek en ander naaikamerspul.

Net zoals half naaiend blogland ben ik de laatste tijd druk bezig geweest met het reorganiseren van mijn naaikamer. De oude kast vloog eruit en er kwamen nieuwe kasten in de plaats.
De oude kast was een oude kleerkast van de vorige eigenaars. Ik had de deuren eraf gehaald en ze groen geverfd, maar er moesten extra legger in komen om de kast echt nuttig te maken. Die extra leggers zijn er nooit gekomen, waardoor het een serieus rommeltje was... Vandaar dat ik uiteindelijk besliste de oude kast eruit te gooien en gewoon met een schone lei te beginnen, toch wat betreft de muur voor kastruimte...
Het werden simpele witte kasten, met onderaan deurtjes en 2 laatjes er boven en zo 4 stuks. Ik heb lang nagedacht hoe ik mijn stof wou ordenen en besloot dat ik een overzicht wou hebben van de stofjes die ik heb, vandaar werden al m'n stofjes rond een kartonnetje gewikkeld en in de kast geplaatst. Op de moment zijn ze nog niet geordend, maar ze staan wel allemaal mooi in de kast:


Het voornemen is wel niet meer stofjes te kopen dan op die 6 leggers kunnen... Maar dat moet wel lukken, ik wist van de helft van de stofjes al niet meer dat ik ze had, omdat ze verstopt zaten in een doos...

Een van mijn afgelopen DIY-projectjes is een garenrek. Mijn naaigaren lag allemaal in de schuif, wat niet echt overzichtelijk is. Ik had hier en daar op pinterest al garenrekjes tegen gekomen en besloot er zelf een te maken. Ik heb lang getwijfeld om met een pegboard systeem te werken, waar ik dan een groot deel van m'n naaispullen mee kon ordennen. Omdat ik hier in de doe-het-zelf-winkels geen pegboard kon vinden, besliste ik het anders te doen. Ik had hier nog vloerplanken liggen die we over hadden van de slaapkamer. Deze heb ik gebruikt als basis, achteraan maakte ik 2 balkjes zodat de vloerplanken mooi samen blijven. Ik bestelde houten staafjes en boorde in mijn vloerplankenbasis 140 gaatjes. De stokjes , die ik allemaal eerder op lengte had gezaagd, lijmde ik in de gaatjes. Et voilĂ :
Ik amuseer me ook met plakplastiek om dozen e.d. te pimpen. Dit is alvast een eerste exemplaar:

VOOR
NA
Ik ben nog druk aan het ordenen, de eindmeet is gelukkig in zicht... Als de naaikamer af is, geef ik jullie een kleine rondleiding...

5 reacties:

 1. Waaaw! Mooi zeg! Geeft me meteen zin om er ook in te vliegen. Ik pimpte vandaag trouwens nog een ringkaft met plakplastiek. Handig spul he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, handig! De inspiratie om met de plakplastiek te werken haalde ik trouwens bij u :)

   Verwijderen
 2. Oh zo tof! Dat ziet er echt al goed uit! Ik ben nieuwsgierig naar de rondleiding maar dit ziet er al heel goed uit. Btw, na lang zoeken heb ik een pegboard gevonden bij de bij de Brico na veel keren bellen en langsgaan, niet iedereen had door wat ik wou. In Antwerpen ligt het bij de platen hout. Ik hoop deze week de laatste hand aan de mijn naaikamer te kunnen leggen. Vooral nog vele uitpakken en plekjes geven. Ik ga zo gelukkig zijn als ik er helemaal mee klaar ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een leuke naaikamer ! Dat idee met die planken voor je garen vind ik fantastisch en ik hou ik in mijn achterhoofd (of nog beter : op mijn pinbord) ;-)
  Jouw kast lijkt me ook heel handig, met die schuitjes onderaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u! Ik ben heel content met mijn kasten, in de schuiven zitten mijn fournituren :)

   Verwijderen