woensdag 18 september 2013

Geruit.

Oorspronkelijk had ik dit patroontje gekozen met een andere stof in gedachten. Eentje uit de Knipmode van juni 2013:

De stof in gedachten was alleen anders dan de effectieve lap. Zo anders zelfs, dat het geen goed idee was met deze stof, de tuniek te maken. Maar omdat ik te voorbarig was geweest en het patroon al had uitgetekend, besloot ik het toch maar te maken. Ik had nog een coupon ruitenstof (van een stoffenspektakel van een paar jaar geleden), waar ik totaal niet wist wat mee te doen. Ik besloot het er maar op te wagen...

Rosalie hielp me ff met showen:

 

Deze tuniek heeft zakken, jeej!! 't Stomme is ik was ze aan't maken en'k kwam er te laat achter dat ik versteviging was vergeten. 't Is nogal een grof geweven stof, dus'k hoop dat de zakken het zo volhouden.
Noot aan mezelf => bij een zak met paspel NOOIT meer vergeten dat er ook versteviging op de stof moet waar de zak komt!!

Voor de rest was het een redelijk eenvoudige jurk, de lijnen van de ruiten lopen door en de tekening midden-voor en midden-achter zijn hetzelfde.


Ik maak de bijhorende linten meestal niet, maar draag er een bijpassende riem bij, meestal vind ik dit mooier en zo heb ik ook heel wat minder stof nodig. 't leukste aan de tuniek vind ik de halslijn, ben momenteel wel verkocht aan dit soort plooitjes op deze plaats. Ik had er gelijkaardige bij deze jurk , maar nu is't afgewerkt met een bies.

'k Hoop alleen dat de tuniek niet te patattenzakachtig overkomt... Ik twijfel heel erg over de mouwen. 't Is in ieder geval niet flaterend voor Rosalie, bij mezelf valt het nog wel mee...
Nog enkele foto's met de zelfontspanner:


Met zelfontspanner wil ook al wel eens mislukken, maar toch nog ok genoeg om te tonen:0 reacties:

Een reactie posten