zondag 28 oktober 2012

Dino's

Mijn metekindje Rune is 3 geworden. Toen ik hem vroeg wat hij wou voor z'n verjaardag, was z'n antwoord duidelijk: "Een dino"
'k Besliste dat ik een t-shirt wou flocken met een dino en dat ik hem ook een dino knuffel wou maken...

De flockfolie bestelde ik bij juffertje uil, het design vond ik ergens op internet (weet de website niet meer).

Het patroon voor de dino vond ik hier.
'k Heb de schubjes op de rug nog verstevigd met stof binnenin. Het moeilijkste vond ik de voetjes, dat kreeg ik niet klaar met m'n naaimachine, dus dat heb ik met de hand gedaan. De oogjes bestelde ik bij hobbydoos.nl en ze kwamen gelukkig nog op tijd aan. 'k Heb de achterkant waar de oogjes kwamen verstevigd met vlieseline, om te voorkomen dat het kotje dat ik ervoor moest maken in de stof zou gaan uitrafelen (al is die kans waarschijnlijk klein, omdat de stof tussen de voor-en achterkant van het oogje geperst zit, mja...

 Voor de rest kreeg hij ook nog een emmertje met mini-dino's en dino-stickers...

'k Heb deze maand buiten de cadeautjes voor Rune niet veel anders meer kunnen doen, 'k ben nog altijd druk bezig met solliciteren, deze week of de week erop weet ik eindelijk of ik 'mijn droomjob' heb... Fingers crossed!!

Op de naailes hebben we eindelijk alle oefenlapjes afgewerkt en de stof uitgeknipt voor onze pyjama, dus volgende keer, kan ik eindelijk beginnen met naaien. Onze juf heeft ons ook de toestemming gegeven om aan eigen projectjes te werken in de les als we klaar zijn met alles wat we in de les moeten doen. Super leuk, want 'k zit daar dikwijls te draaien met m'n duimen...
Hier al voorproefje voor de pyjama, in het thema van de moment...


'k Ben zelf ondertussen ook met een nieuw projectje begonnen, (weeral) een rok, met dit stofje (in't echt ziet het stofje er wel beter uit vind ik):

'k Merk dat ik nu toch voorzichtiger omspring met de patronen en de stof uitknippen (zeker ook omdat het weer een kokerrok wordt) en heb, zoals op de les geleerd) het patroon nagemeten, 'k heb buiten de lengte gelukkig niks moeten aanpassen... (Wordt vervolgd)

0 reacties:

Een reactie posten