donderdag 26 december 2013

Een Ceylon met Kerstmis.

Eerst en vooral hoop ik dat iedereen een fijn kerstfeest heeft gehad... Ik heb er van genoten!

Ik en nonkel Kris, die maandag 50 wordt!
Een van m'n volgende projecten zal een kleedje worden voor zijn feest :)
Deze stond al lang op m'n verlanglijstje. 'k Heb het patroon dan ook al een tijdje in de kast liggen. En sinds een paar weken heb ik ook een stofje waarmee ik de Ceylon wilde maken. Niet hetgeen ik oorspronkelijk in m'n hoofd had, dan was het een groen of oranje stofje met polkadots geworden, voor de rest wel dezelfde afwerking... Het stofje kwam van de stoffenmarkt in Eindhoven, van de 1€/m kraam. Dat wil zeggen dat de stof me minder koste dan de fournituren :)

Onze Toine is ondertussen ook gecastreerd. 't Is een schatje en vooral ook
ne grote deugeniet! 
Mijn maten komen totaal niet overeen met deze in de matentabel, daarom besloot ik een muslin te maken voor het bovenstukje. Ik nam de maat die overeen kwam met m'n buste, omdat dit het moeilijkste aan te passen is. Ik past het middenstuk al aan (iets breder en iets korter). Na de muslin te passen, paste ik ook de mouw lichtjes aan, deze zat veel te strak rond mijn bovenarm. 't Heeft z'n vruchten afgeworpen, want ik vind hem zelf mooi passen.


Ik heb m'n best moeten doen om het allemaal op tijd klaar te krijgen voor kerst, maar't is me gelukt. Inclusief een zelfgemaakte bijhorende riem, al besliste ik met kerstmis zelf hem niet te dragen. Achteraf op foto gezien is hij er toch leuk bij.
Op 1 knoopsgat heb ik super hard moeten vloeken. Ik heb een 1-stapsknoopsgat op m'n naaimachine, en de andere zijn allemaal perfect gelukt, maar dat 1ne heb ik wel 10 keer terug moeten losmaken omdat hij het niet wou maken. Het is me een raadsel waarom hij het niet deed, want ik heb heel goed opgelet dat er geen stof in de weg zat, zeker niet bij het hendeltje dat beslist tot waar het knoopsgat moet komen. Uiteindelijk het knoopsgat maar met de semi-manuele methode gedaan => zigzagsteek... Gelukkig was de stof niet helemaal kapot van zoveel keer proberen en gelukkig valt het niet zo perfecte knoopsgat onder de knoop.


Ik  ben er echt content mee.

1 reacties: