dinsdag 18 juni 2013

Ondertussen...

't Is alweer een hele tijd geleden, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets gebeurd is...

Ons huisje heeft de afgelopen maand een metamorfose ondergaan en dat  in de vorm van nieuwe ramen. Hierdoor heeft heel het huis op z'n kop gestaan. 't Was een weekje kamperen in huis, maar't is zeker en vast de moeite geweest:
VOOR
NA
Door de nieuwe ramen kriebelt het wel om in huis ook alles aan te pakken. Zo dromen we al van een ander kleurtje op de muren en een nieuwe  vloer op't gelijkvloers en eindelijk onze slaapkamer eens gezellig in te richten. En ik, ik droom ervan om eindelijk m'n hobbykamertje verder aan te pakken...

Maar momenteel is't vooral de moment om de tuin verder onder handen te nemen.Het plan voor dit jaar is de kruidenspiraal af krijgen en de kruidenborder langs de gemengde haag op z'n minst al af te dekken met karton, zodat ik volgend jaar deze kan beginnen aanplanten. Daar waar de kruidenspiraal moet komen, ligt nu een heuveltje waar vroeger een molentje op gestaan heeft. Er lag daar een betonnen plaat bovenop, die ervoor zorgde dat ik er niet mee verder kon. Gelukkig heeft mijn bink en zijn goede maat dit ondertussen voor mij opgelost. En ze hebben er hun best voor moeten doen!! Niet alleen was die plaat loodzwaar. Vroeger maakte ze die dingen om nooit meer los te krijgen, dus de plaat zat ook nog eens verankert met 2 "paalfunderingskes". De plaat gaat gerecupereerd worden als vuurplaats...

de krater in de heuvel

toekomstige vuurplaats
Het achterste stuk is momenteel serieus aan't verwilderen, maar om eerlijk te zijn, 'k vind het stiekem heel mooi zo. Al moet het gras wel eens afgedaan worden, want't is de moment.
'k Moet ook dringend onze boompjes en struikjes een beetje verlossen van het hoge gras, daarvoor heb ik al aan de schoonouders gevraagd om kranten bij te houden...
En kijk, die overgebleven conifeerstompjes zijn er ondertussen ook uit geschupt
Voor de moment is de kleur paars goed vertegenwoordigd in de tuin en de bijtjes lijken dit prima te vinden en dat, dat vind ik dan weer prima!


Het enige wat ik dit jaar geplant heb, zijn tomaten en paprika's, zoals vorig jaar weer onder het afdakje. Ze gaan nog goed hun best mogen doen!!

De fruitboompjes groeien goed en ik heb zelfs al appeltjes, peertjes en kersen in wording gespot, ook op alle bessenstruiken staan al bessen te rijpen.

Ik ben sinds een paar weekjes ook terug beginnen lopen en dit met mijn Bink als personal coach! Hopen dat ik het volhoud!!

De naailessen zijn ondertussen ook afgelopen, maar heb me alvast ingeschreven voor volgend jaar. Kijk er al super hard naar uit! Al hoop ik dat m'n hobbykamer toch voor het volgend schooljaar klaar geraakt, want mijn vingers jeuken zo hard om terug achter mijn naaimachine te kruipen! (Niet dat ik op die hobykamer zal wachten...)


1 reacties:

  1. Ziet er goed uit! Stap voor stap je dromen inkleuren. Heerlijk! Ik kan me wel voorstellen dat je een mooie blauwe regen oid aan de voorkant laat groeien ( nu we toch blauw/paarsig bezig zijn :-)))

    BeantwoordenVerwijderen