zaterdag 28 juli 2012

Au revoir Vercors.

't Was een behoorlijk lange trip, wetende dat het de eerste keer voor Luka was op vakantie en ik verschrikkelijke schouderpijn had, waardoor Bjorn alles heeft moeten rijden en we in en rond Luxemburg een paar keer stil hebben gestaan. Maar ach, dat hebben we er wel voor over.
Luka is super flink geweest, soms moest ik kijken of hij nog wel in z'n bench zat, zo stil en rustig was hij. Uit voorzorg hadden we hem 's morgens geen eten gegeven, maar pas toen we ter plaatse kwamen. Dat om hondenscheetjes en een te energieke Luka te vermijden. Blijkbaar heeft dit dan ook goed gewerkt.

Om muffe geurtjes in de auto te vermijden, heb ik zelf een geurverfrisser uitgetest, die ik op pinterest was tegen gekomen. 'k Had het gemaakt in een glazen confituurpot, die juist in de drankhouder paste en met etherische olie van bergamot en grove den. Het werkte goed, want geen muffe geur!!

Toen we de Vercors in reden, wisten we meteen dat het ons zou bevallen. Ook de camping die Bjorn uitgekozen had viel goed mee. We zochten er een rustig plaatsje uit. 
vlnr: Uitzicht vanaf de camping bij zonsondergang; Bjorn en Luka moe na een lange wandeling;
onze tent; uitzicht vanaf de camping; onze avondactiviteit.
Ik kwam er al snel achter dat ik het geheugenkaartje van mijn fototoestel vergeten was.. De eerste dag hebben we dan ook aan het zoeken naar een kaartje besteed. Gelukkig vonden we in het dichtst bij zijnde stadje een piepklein fotowinkeltje. Natuurlijk was het toen we dit vonden gesloten, dus hebben we eerst nog maar een wandeling gemaakt.

De dagen erna hebben we nog enkele flinke dagtochten gemaakt vanuit de camping. Enkele sfeerbeelden:

De Vercors staat ook bekend om zijn fauna & flora.

De eerste 2 wandelingen kwamen we nergens water tegen. De 2 drinkflesjes voor Luka waren meestal niet genoeg, gelukkig is onze camelbak groot genoeg en waren we zelf zuinig genoeg geweest, zodat we konden delen met hem. Hij maakte echter ook goed gebruik van de fonteinen in het dorp bij aankomst:

't Is een leuke vakantie geweest. En'k denk dat onze Luka zich ook goed geamuseerd heeft. Zijn uithouding is sowieso beter als die van ons. Ook als we ff aan't uitrusten waren, liep hij nog rond te snuffelen, met een stok te spelen, of door het gras te spurten.

En nu thuis nog een weekje genieten..

maandag 16 juli 2012

Reuze courgetten.

De groenten vinden het prima dat het zo veel regent. De courgetten in't bijzonder. Vorige week waren ze nog piepklein en nu ineens veel te groot:

De grootste was 45 cm en woog 2,1 kg. Alle 3 te samen waren ze goed voor 5 en een halve kilo courgette. Ook de broccoli's vinden de regen prima ook deze 2 exemplaren waren iets te groot geworden. 
En wat doen we dan wel met uit de kluiten gewassen groentes?? We maken er veel te dikke soep van en wecken dit om er later van te genieten:

Van de buurvrouw kregen we een zak vol boterboontjes en super lekkere tomaten. Damn, wat mis ik mijn serre...
En buiten de groentes, vindt het "onkruid" (of beter gezegd de plantjes die ik niet in mijn groententuin wens) de regen ook prima, dus wieden staat dit verlof ook nog op het programma. Maar van het stukje hoge gras in de tuin, daar blijven we (voorlopig) van af. Onze Luka speelt daar veel te graag in.




zondag 15 juli 2012

Trim, trim..

Luka is gisteren naar de hondentrimster geweest. Ik had eerst iets van, dat is toch helemaal niet nodig, ik kan hem zelf toch ook borstelen enzo. Maar Bjorn kende iemand die dit deed en hij ruifde de laatste tijd enorm, waardoor ik iets had van, waarom ook niet. 't Is super goed meegevallen, wat een verschil!! Ik had voor en na foto's getrokken, maar om 1 of andere reden, kreeg ik ze niet van mijn CF-kaartje, niet via de kaartlezer en niet via m'n fototoestel, zelfs niet met met een Rescue programmatje :( Dus jammer genoeg kan ik het verschil niet laten zien.
'k Ben wel super trots op hem, want hij was super flink geweest. De hondentrimster vroeg me of het echt de eerste keer was dat hij getrimd werd. Het borstelen deed hem deugd, eindelijk al die overtollige haren er tegoei uit. Groot verschil, want hij had nog heel wat puppy-haar dat er uit moest. 't Ziet eruit alsof zijn haren geknipt zijn, maar dat is niet zo. Enkel zijn nagels zijn geknipt, die waren super scherp, dus'k hoop dat dat nu wel beter is en ook het haar tussen zijn tenen is bijgeknipt. 'k Vermoed dat dat het minst leuke moet geweest zijn voor hem.
Hij kreeg ook een bad en werd geföhnd. Hij is zot op water, dus het bad was sowieso geen probleem. En raar maar waar, hij is ook zot van de föhn, maar dat wist ik al wel. 'k Heb hem daar als pup aan laten wennen, 'k had iets van, hij is zot op water, maar als hij binnen komt heb ik hem toch liever droog. En door hem daar aan te laten wennen, is hij ook daar zot van. Als ik m'n haar föhn, staat hij aan de badkamerdeur te wachten, omdat hij ook wil, haha.
'k Vermoed dus dat hij genoten heeft van zijn trimbeurt en hij is nu zo zacht, dat wij ook niet van hem af kunnen blijven en hem maar blijven knuffelen :D

Na de wandeling van vandaag dachten we dat het wel om zeep was, want regen + bospaadjes = modder en plassen. Maar ondertussen is hij weer droog en even zacht als gisteren...

dinsdag 3 juli 2012

Luka's eerste campeeravontuur.

Voor het eerst sinds Luka bij ons woont, zijn we gaan camperen. We kochten hiervoor speciaal een grote familietent. Zo kon hij comfortabel slapen in de voortent én als't regent, konden wij lekker in de voortent gaan zitten. We kunnen nu zelfs in onze voortent staan!!  Wat een luxe!! Zeker als je een klein trekkerstentje gewoon bent. Vorige vakantie hebben we bijna elke avond doorgebracht in onze auto omdat het telkens regende, niet zo aangenaam, dus dit speelt ook wel mee met onze aankoop van een grote familietent.


We gingen naar Bollendorf en kampeerde op een redelijk grote camping langs de Sauer. Het leuke was dat we er veel ruimte hadden en Luka dus af en toe los konden laten lopen. Hij vond dat geweldig en maakte daar altijd gretig gebruik van om't water in te gaan. Zwemmen deed hij er gelukkig niet, de stroming was daar iets te sterk voor.
Luka met zijn gevonden bal.
't Nadeel van de camping was dat het dit weekend blijkbaar het uitgelezen weekend was voor mannenweekends??!! En wij lagen daar knal tussen, grrw. 's Nachts hadden ze hun muziek tot in de vroege uurtjes tegen elkaar opstaan en hun zoontjes liepen ook tot laat rond. Ik kan u met zekerheid zeggen dat onze Luka dat NIET tof vond en om eerlijk te zijn, ik ook niet. De eerste avond heeft hij wel wat geblaft, maar we kregen hem gelukkig ook altijd zeer snel rustig. In eerste instantie had ik hem los in de voortent willen leggen, maar uiteindelijk hebben we zijn neefjes bench geleend en heeft hij in de bench kunnen slapen. En gelukkig maar, want we hadden hem nooit in de tent kunnen houden vrees ik :)
Lekker bbq'en de eerste avond. Luka al aan't oefenen in de bench ,
vooral omdat een bbq warm is en we niet willen dat hij z'n pootjes
verbrand... 
Zaterdag hebben we dan een mooie lange wandeling gemaakt. 

Met Frank & Tasja onze campeermaatjes.
We hebben er allemaal van genoten en waren 's avonds ook allemaal goed moe. Na een paar spelletjes UNO terwijl onze Luka aan m'n voeten lag te slapen, kropen we in onze tent. De muziek ging die avond iets minder lang door, onze Luka was te moe om nog te blaffen (of hij was't ondertussen al gewoon), dus we sliepen allemaal redelijk goed. Zondag toen we gingen afbreken begon het super hard te regenen. We zijn dus maar, na alles kletsnat in de auto gepropt te hebben, naar huis gereden, waar het zonnetje ons alweer aan't opwachten was...